Stora steg i fransk riktning

Goddagens gott folk!

Idag är det ändå måndag fast att det är tisdag. Det blir lätt så när man jobbar deltid!
 
Tyvärr åkte jag in i finkan idag, för att jag kört mot rött.
Igen.
 
 
Nej, jag skojar bara. ( haha )
Jag åkte inte in i finkan idag.
(Och jag har blivit en riktig höjdare på att inte köra mot rött!)

Men ni måste hålla med om att korten här verkligen påminner om ett så kallat mugshot.
På riktigt! Det ser ut som att jag bara klippt bort skylten jag (inte) håller i.
Men tack och lov så behöver jag bara dras med detta kortet.... resten av livet (!)
För detta var nämligen sista steget i att få mitt riktiga, egna, franska försäkringsidentitetskort (påhittat ord) ! Jag har nog slått något slags rekord i hur snabbt hela karusellen gått (ca 2 månader, det är snabbt med franska mått mätt) ! Andra kan vänta i ett helt år för att bara få sina papper godkända för inlämning! (hur sjukt som helst).
 
Men snart har jag mitt kort i handen (hoppas jag åtminstone...), för idag fixade vi mitt mugshot och lade kuvertet på lådan och jag är exalterad som ett litet barn!

För inte nog med detta..
Idag fick jag också mitt deltidskontrakt förlängt! Jag har bara kontrakt till mitten på augusti men nu har vi förlängt detta fram till augusti 2014 ! Ja, jag vet att det inte är det ultimata - att fortsätta jobba deltid såhär, när jag haft så svårt att hitta ett till jobb, men jag ändrade mina arbetsdagar, så att jag bara ska jobba två (långa) dagar per vecka, istället. Förhoppningsvis ökar det chanserna att hitta ett till jobb, ytterligare, ifall jag nu inte skulle hittat nåt annat innan dess.. (gud förbjude) ...

Men grejen är också den, att rent ekonomiskt klarar jag mig faktiskt riktigt bra. Även fast att jag tjänar mindre än en halv "svensk, normal" månadslön, så sparar jag undan en hel del och detta ändå utan att leva som en deprimerad kyrkråtta. Det går liksom alltid ihop, på nåt vis. Problemet är ju att jag för stunden inte betalar någon hyra eller försäkring eller nåt sånt. När vi flyttar sen - det är jag verkligen behöver det där andra jobbet... Men för stunden klarar jag mig bra. Och det är om man lever i nuet och känner harmoni som man är närvarande och mår bra. Men jag menar, ibland måste man ju också tänka på framtiden. För att få nånting gjort, menar jag.

RSS 2.0